De next-gen autoconfigurator voor Mazda Nederland.

Jaar
2017

Opdrachtgever
Mazda

Soort
Website

Credits
Q42 voor de ontwikkeling

Bekijk
configurator.mazda.nl

In de afgelopen jaren heeft Mazda een aantal prachtige auto’s op de markt gebracht. Om de auto’s mooi te presenteren vroeg Mazda Motor Nederland ons om een innovatieve autoconfigurator te bedenken.

Uitdaging

Het eerste dat mensen tegenwoordig doen als ze een nieuwe auto zoeken is online kijken. En alle mensen hebben hun eigen ideeën over hun droomauto. Het is vaak een combinatie van ratio (budget, mogelijkheden, etc.) en gevoel (uitstraling, comfort, geluid, etc.). Hoe maak je een autoconfigurator die deze vragen het beste beantwoordt?

Oplossing

We ontwierpen een autoconfigurator die zich soepeltjes tussen twee werelden begeeft. Je begint met een overzichtspagina waarop alle modellen en samenstellingen staan, en die je een weg filteren naar je droomauto. Vanaf daar kun je door detailpagina’s zoeken die de details van een brochure combineren met de mogelijkheden van een configurator. Terwijl je jouw droomauto configureert, kun je dus tegelijkertijd alle mogelijkheden verkennen.

Resultaat

Na de lancering van de autoconfigurator zagen we een sterke groei in het aantal mensen die converteerden naar potentiële leads. Meer mensen stelden hun droomauto samen en maakten een afspraak bij hun lokale Mazdadealer.

Klaar voor een gesprek over auto’s of configurators?

Mail Marten of bel hem op +31 6 27 27 37 88. Je kunt ook je telefoonnummer hieronder invullen en dan belt Marten jou.

Bekijk ook eens deze pagina’s.

Je stapt een ruimte binnen en voelt de spanning stijgen

-> Ruimtelijk

Productinnovatie

-> Blijf een voorloper

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Daarom vragen we je akkoord te gaan met ons privacy beleid.

Ik ga akkoord