Herleef het moment

Herinneringen zijn onze dierbaarste schatten. We proberen momenten vast te leggen, in de hoop ze op een dag te kunnen herleven. Met Revivre leg je jouw moment vast met geur.

Opdrachtgever
Vrije opdracht

Jaar
2017

Soort
Product

Credits
IFF
studioZAND

“Contained within these ‘objets d’art’ are wholesome experiences that embraces sight, smell, and also memorial complexities.”

Nhat Vo, Minimalissimo

Uitdaging

Onderzoek wijst uit dat geur herinneringen opwekt en ze meer tot leven doet komen dan andere zintuigen. Onze reukreceptoren pikken zeer specifieke aroma’s op en triggeren ons brein. Wij dachten dus: wat als we dit proces om kunnen draaien? Eerst een geur kiezen, dan een moment vastleggen dat je later wilt herleven.

“We often associate nostalgic moments with sight, but it is in the subtle encounters with smells that let us rewind time with mindful images.” – Nhat Vo, Minimalissimo.

Oplossing

We hebben geuren ontwikkeld die je bewust kan koppelen aan een belangrijk moment in je leven. Deze zijn gericht op drie verschillende emotionele stemmingen: Playful, Intimate en Healing. Hiervoor werkten we samen met parfummakers en geurspecialisten van International Flavors & Fragrances (IFF). Ingrediënten werden gekozen op basis van hun emotionele connectiviteit om zo de perfecte geur te creëren voor het vastleggen van een herinnering binnen die specifieke emotionele toestand.

Voor het ontwerp van de visuele identiteit hebben we ons laten inspireren door het frequentiebereik van iedere toestand binnen het spectrum van hersengolven. Kleuren werden gekozen op basis van de correlerende frequenties en patronen werden gemaakt op basis van een onderzoekstechniek waarmee je akoestiek in kaart kunt brengen.

“Dutch studio Oak & Morrow’s latest perfume-based project is an olfactory experiment into the meaning of memory.”

Josh Baines, It’s Nice That

Resultaat

Het eindproduct is een in beperkte oplage uitgebrachte serie van de drie stemmingen: Playful, Intimate en Healing. Ieder setje bevat een parfumdispenser om het moment vast te leggen, en een porseleinen olieflesje met een verstuiver om het moment opnieuw te beleven. Revivre: leg het moment vast en breng het opnieuw tot leven.

Benieuwd geworden?

We gaan graag met je in gesprek over het creëren van nieuwe ervaringen met positieve impact. Als je eens over Revivre wil schrijven of wil praten, download dan de mediakit of neem contact op. Je kunt Marten natuurlijk altijd even bellen op +31 6 27 27 37 88.

Download de mediakit or Neem contact op!

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Daarom vragen we je akkoord te gaan met ons privacy beleid.

Ik ga akkoord